Meni
Naslovna Liberland knjižara Workshop Nagrade H - members O nama Kontakt

Edicija "Pegazove jasle"

Liberland Art

TRAG NA DLANU

IVANA POPOVIĆ

Podaci
Pismo: Latinica
Povez: Mek
Format: 14 x 20
Godina izdanja: 2020

Ako pažljivo pogledamo strukturu prve pesničke zbirke Ivane Popović, uočava se da postoje dva paralelna toka, dva različita shvatanja životnog puta, o kojima pesnikinja, čini se sa podjednakom zainteresovanošću peva, trudeći se da ih pomiri… Shvatanje reči kao moćne sile koja podjednako pripada i pesniku i bogu i đavolu od kojih zavisi da li će reč poprimiti snagu molitve ili ništavila.

Aleksandra Batinić

magistar književnosti

Liberland Art

POD DLANOM TVOJIM

MARIOLA PANTELIĆ

Podaci
Pismo: Latinica
Povez: Mek
Format: 14 x 20
Godina izdanja: 2020

Pred nama je najiskrenije svedočanstvo o moći dodira, rukopis koji nas uči, poput sažetog priručnika, da emociju ne treba prevoditi. Mariola Pantelić, ovom knjigom poezije, budi u čitaocu vlastiti vokal upozoravajući na trenutak, koji je i te kako bitan. Njen izražajni instrument, stih, jeste nit koja pokreće i smiruje, oslikavajući ritam plesa. Uvodi nas u Tango najsrdačnije i uči kako da trenutak čuvamo među trepavicama, a zagrljaj od zaborava. Takav je svet viđen Mariolinim okom… Magičan, protkan… negde između koraka.

Danijela Glišić

Liberland Art

POSLEDNJA PESMA O TEBI

NASTASIJA MAKSIMOVIĆ

Podaci
Pismo: Latinica
Povez: Mek
Format: 14 x 20
Godina izdanja: 2020

Zbirka ’’Poslednja pesma o tebi ’’ mlade autorke Nastasije Maksimović sastoji se od 47 pesama. Kroz pesme pokušava da opiše svoju tugu,nostalgiju, ali i nemogućnost pronalaska sebe kroz preispitivanja odnosa, poverenja, osećanja. Strofe su uglavnom katreni, ima ponegde slobodnog stiha. Osnovni motiv zbirke je žal za izgubljenom ljubavlju koji se provlači kroz većinu pesama. Zbirka se zatvara simbolično pesmom Poslednja pesma o tebi po kojoj se i zbirka zove, a u kojoj dolazi do demistifikacije dragog. Ova mlada autorka svojim emocijama otvorila je put ka svetu poezije.

Katarina Stokić

Liberland Art

DANI KOJIH NEMA

ZORAN PETKOVIĆ

Podaci
Pismo: Latinica
Povez: Mek
Format: 14 x 20
Godina izdanja: 2020

Interesantno je da se Zoran u ovoj zbirci pesama o ljubavi i za ljubav opredelio za dominantno pisanje u donekle prevaziđenom stilu: njegovi stihovi su u većini pesama ispisani rimom, dok se tek u nekoliko slučajeva opredelio za beli, slobodni stih. To, mora se reći, ni na koji način ne umanjuje vrednost i autentičnost njegovog pesničkog pečata koji je jak, jasan, stabilan i obećavajući.