Meni
Naslovna Liberland knjižara Workshop Nagrade H - members O nama Kontakt

O nama

Multumedijalnu organizaciju LIBERLAND ART osnovali su Karlo Astrahan i Charles Sternhaus 2018 godine, uz nesebičnu podršku Dejana Grujića novinara i urednika u Radio Beogradu i Fokus vestima, Vanje Bulića novinara i književnika, Luke Karadžuleskog urednika u Book Roll Magazinu i grafičkog dizajnera i Valentine Novković književnice i prevodioca sa ruskog jezika.
Od početka su postavljene jasne programske osnove. Misija LIBERLAND ART organizacije je unapređenje delatnosti obogaćivanjem programa, edukacijom i podsticanjem pre svega mladih, ali i svih ostalih na aktivno učestvovanje u kreativnom izražavanju i stvaralaštvu. Kroz svoje aktivnosti ‒ izdavaštvo, dizajn i medije ‒ publici predstavljamo savremene tendencije kreativnog stavaralaštva, a kroz svoje književno i medijsko izdavaštvo, LIBERLAND ART podstiče i podržava kreativne mlade stvaraoce iz regiona i pomaže njihovu promociju i afirmaciju. Svoju edukativnu funkciju ostvaruje i kroz brojne naučne, obrazovne i umetničke radionice i projekte.
LIBERLAND ART objavljuje kvalitetnu beletristiku i publicistiku domaćih i svetskih autora. Objavljujemo i savremene mlade autore sa područija Balkana i Evrope, kao i nove prevode ili neprevedene knjige velikana svetske književnosti. U radu na knjigama pazimo na svaki detalj, od izbora naslova i prevodioca preko rada na tekstu do dizajna i kvalitete štampe, pri čemu idemo u korak sa savremenim tehnologijama. Danas LIBERLAND ART ima impozantan broj saradnika – pisaca, prevodilaca, dizajnera, novinara, lektora, štampara, te svi oni čine LIBERLAND ART.