Meni
Naslovna Workshop Nagrade H - memebers O nama Kontakt

Projekti

KULTURA 381

Nakon mnogobrojnih predavanja i poetskih večeri, kao i drugih multimedijalnih „off“, odnosno nezvaničnih, neprofitnih akcija koje su u Beogradu i celoj Srbiji sa svojim saradnicima – Lukom Karadžuleskim, Dejanom Grujićem i drugim kulturnim i medijskim poslenicima organizovali i priredili Aleksandar Bećić i Karlo Astrahan, doneta je odluka o pokretanju projekta KULTURA 381.
Projekat KULTURA 381 realizuje se kroz istoimeni online magazin koji na dnevnoj osnovi, isključivo neprofitno, objavljuje tekstove, intervjue, video i audio snimke umetnika i kulturnih poslenika iz Srbije.
Zbog toga projekat u svom imenu i nosi broj 381 kao međunarodni pozivni broj za Srbiju.
Projekat je pokrenut u skladu sa Statutom i Pravilnikom multimedijalne organizacije Liberland Art.
Glavni i odgovorni urednik online magazina KULTURA 381 kroz koji se realizuje istoimeni projekat je Aleksandar Bećić, novinar i pisac koji od 1986. gradi svoju karijeru u medijima u regionu.

FOKUS VESTI

Nastale su kao projekat organizacije LIBERLAND ART koji su vodili KARLO ASTRAHAN i DEJAN GRUJIĆ u sklopu kulturno obrazovne radionice pod imenom REČI U FOKUSU koja se održavala tokom septembra i novembra 2018 godine u Beogradu u prostorijama biblioteke Milutin Bojić. Portal izlazi nedeljno i neprofitnog je karaktera.
Na portalu postoje devet rubrika: Intervju, Ritam Grada, Reči u Fokusu, Video Patrola, Reportaže, Zanimljivosti, Kolumne, Tabu Tema i Hronika Dana. Portal promoviše društvena pitanja od značaja.

BOOK & ROLL MAGAZIN

Nastao je kao projekat organizacije LIBERLAND ART koji su vodili KARLO ASTRAHAN i LUKA KARADŽULESKI u sklopu obrazovne radionice pod imenom PORTAL KAO REGIONALNI MOST URBANE KULTURE koja se održavala u periodu od septembra do novembra 2019 godine u Beogradu u prostorijama biblioteke Milutin Bojić. Portal izlazi nedeljno i neprofitnog je karaktera. Na portalu postoje 6 rubrika: Intervju, Mozaik, Foto gerila, Životne price, Vodič u avanturu i Tajni štekovi . Portal promoviše domaću i stranu književnost, muziku, kulturu, fotografiju. PORTAL AS A REGIONAL BRIDGE OF URBAN CULTURE

L.O.V.E MUSIC

Nastao je kao projekat organizacije LIBERLAND ART koji su vodili SVETLANA MITROVIĆ i KARLO ASTRAHAN u sklopu kulturno obrazovne radionice pod imenom PUTUJUĆI ORKESTAR i MUZIKA BALKANA KROZ ČETIRI GODIŠNJA DOBA koja se održavala tokom maja i juna 2019 godine u Beogradu u prostorijama biblioteke Milutin Bojić. Izvodeći poznate numere sa područija Balkana uz gitarsku i klavirsku pratnju i povezujući prirodne lepote Balkanskog polustrva sa muzikom. Na radionici su polaznici gledali slike prirodnih lepota Balkana i određivali koja je muzička numera adekvatna prikazanim predelima. Završni deo radionice bio je video zapisi sa određenog toponima praćen živim izvođenjem odabrane muzičke numere.

LIBERLAND ORCHESTRA VERY ENJOYMENT

LA BOOM TV

Nastao je kao projekat organizacije LIBERLAND ART koji su vodili VANJA BULIĆ i KARLO ASTRAHAN u sklopu kulturno obrazovne radionice pod imenom LIBERLANDOVA UMETNOST EKSPLOZIVNIH VESTI koja se održavala tokom februara i marta 2019 godine u Beogradu u prostorijama biblioteke Milutin Bojić. Na radionici su polaznici gledali snimke sa kulturnih i društvenih događaja koji treba da se upakuju u kratki vremenski format. LA BOOM TV

H-MEMBERS

Nastao kao projekat organizacije LIBERLAND ART u sklopu kulturno obrazovne radionice pod imenom POČASNE KNJIGE ZA POČASNE ČLANOVE koja se održavala tokom avgusta 2018 godine u Beogradu u prostorijama biblioteke Milutin Bojić. Osnovna ideja projekta H – MEMBERS bila je da nagradimo svakog građanina koji donira izvesnu sumu novca organizaciji LIBERLAND ART objavljivanjem knjige ili štampanjem majica, dukseva ili neke kožne torbe kao vid zahvalnosti za njihovu podršku organizaciji.