Meni
Naslovna Workshop Nagrade H - memebers O nama Kontakt

Policajac objavio roman, zaradom leči ćerku svog kolege!

„Čast mi je što sam u mogućnosti da pomognem devojčici i njenom ocu“, poručio je pripadnika MUP-a Dalibor Vukić.

Policajac Dalibor Vukić iz Beograda nedavno je objavio istorijski roman „Ovenčani slavom“, a deo novca od prodaje, kako kaže, uplatiće za lečenje Ene Kajkuš (11), ćerke svog kolege Mirvena.

- Čast mi je što sam u mogućnosti da pomognem devojčici i njenom ocu - rekao je za „Alo!“ Vukić.

Kako je objasnio, njegovo prvo književno delo inspirisano je događajima iz srpsko-grčke istorije, a može se poručiti po ceni od 600 dinara u onlajn knjižari izdavačke kuće „Liberland“.

- Saga o Kraljevini Srbiji u 14. veku, kralju Milanu, vojvodi srpskom Novaku Grebostreku, arhiepiskopu Danilu Drugom, caru Vizanatije Androniku Drugom Paleologu i drugima približiće vam period slavne srpske istorije, kada su srpski vitezovi branili Vizantijsko carstvo, a time i Evropu na granicama Vizantijskog iliti Romejskog carstva - otkrio je Vukić.

Inače, za policajca velikog srca javnost je prvi put čula 2015. godine, kada je u Domu zdravlja razoružao pomahnitalog pacijenta koji je želeo da uđe na pregled preko reda.

- Tada sam otišao u Dom zdravlja da primim injekciju protiv bolova koje sam danima trpeo. U hodniku sam ubrzo čuo vrisak i lomljavu, a potom je starija žena uletala i počela da objašnjava da joj neki mladić preti nožem u hodniku. Brzo sam se obukao, stavio opasač i istrčao iz ordinacije. Bez upotrebe oružja sam mladiću oduzeo nož, a u džepu sam mu pronašao bokser. Naposletku sam pozvao kolege iz stanice i oni su ga odveli - ispričao je posle tog incidenta Vukić.